El grup

 

Pèl de Gall és un grup menorquí de rock. La seva música té un caràcter festiu, potent i animat, i les seves lletres són fresques, divertides, picants, i amb una temàtica diversa que sol descriure situacions de la vida quotidiana, nits de festa, amor i desamor, i experiències i sentiments amb els quals fàcilment ens podem sentir identificats d’una manera o altra.
El projecte Pèl de Gall és una història d’evolució constant amb dues etapes clarament diferenciades, durant les quals s’ha anat perfeccionant i professionalitzant el producte:

 

La primera etapa (2009-2016)  té un nivell de producció més senzill, i els dos discs que es publiquen són autoproduïts i autoeditats en home studio.
La segona etapa s’inicia l’any 2017 quan es decideix donar un canvi de rumb i es comença a apostar per un producte més treballat, més professional i més madur. Per això el tercer disc s’envia a mesclar als estudis de Can Pardaler (Txarango, Els Catarres, etc) i posteriorment es masteritza  a l’estudi Catmastering (Gossos, Ebri Knight).

Els membres

Francesc Pons
(veu i guitarra)
Ernest Martí
(guitarra)
Xavier Martí
(baix)
Biel Janer
(teclat)
Edu Florit
(bateria)
Xec González
(guiterra i trompeta)

Single ‘Paradís’

‘Paradís’ és el primer single del nou disc de Pèl de Gall, i un avançament del seu quart disc, el qual es publica a principis de 2020.
La cançó d’aquest primer single ens descriu un paradís terrenal, que se’ns presenta de formes diverses, i el qual està a l’abast de tothom. És aquell lloc que ens estimem i a on ens volem quedar. És la bellesa de la naturalesa que ens envolta, però també aquell paradís que podem trobar en els éssers estimats, amics, família, en una relació amorosa, en un viatge, i en tots els indrets o situacions que ens puguin fer feliços i ens facin sentir afortunats.
Aquest nou single està disponible en àudio a totes les plataformes digitals d’streaming i de descàrrega directa, així com en format de vídeo, disponible a Youtube.
‘Paradís’ també té videoclip, i és el setè video oficial del grup de rock Pèl de Gall. En aquesta ocasió, s’ha creat a partir dels centenars de vídeos que s’han anat rebent durant l’estiu, després d’haver fet una crida a través de les xarxes socials dirigida a tot aquell que volgués compartir un moment especial en bona companyia.
El principal objectiu d’aquesta iniciativa era que els seguidors del grup fossin els autèntics protagonistes del videoclip, en un homenatge a tota la família Pèl de Gall, i a tota la gent que dona suport al grup, i sense la qual aquest projecte no existiria.
D’altra banda, l’altre objectiu d’aquesta recol·lecció de vídeos era el de disposar d’un material variat, amb multitud de protagonistes, paisatges, escenes i colors.

‘A sa vostra salut’

‘A sa vostra salut’ és el títol de l’àlbum de Pèl de Gall, el qual és un homenatge en reconeixement i agraïment als seus seguidors, que han donat suport al grup menorquí gairebé una dècada.
Aquest disc de Pèl de Gall, i el quart en la seva discografia, està format per 11 cançons inèdites que han estat mesclades a RPM Estudios (La Raíz, Valira, INC), i masteritzades a l’estudi de Catmastering (Gossos, Ebri Knight).
Es publica a principis de 2020 sota el segell d’una de les discogràfiques més importants i emblemàtiques del rock català: RGB Suports (Els Pets, Lax’n’Busto, Sopa de Cabra, entre d’altres).
Aquesta gravació segueix una línea similar a l’anterior disc pel que fa a l’estil i a la qualitat de so, tot i que en aquest treball hi podrem trobar cançons més festives i més pensades per a un directe més dinàmic i animat.

‘Un directe Diferent’

Pèl de Gall ens brinda un directe amb un gran ventall de dinàmiques i colors, en el qual es reinterpreten algunes de les cançons del seu últim disc, així com algunes de les composicions més emblemàtiques en un format diferent, amb un to més calmat, però amb alguna pinzellada del rock que caracteriza al grup.
La banda menorquina, sempre habituada a directes més potents i festius, ofereix una nova lectura de les seves cançons i explora noves sonoritats i diferents maneres d’interpretar els seus principals èxits.
La totalitat de les cançons tant en vídeo com en acústic han estat enregistrades el 2 de gener de 2021 al Teatre Principal de Maó, el qual ha suposat el darrer concert d’una gira diferent, marcada per les mesures, les restriccions d’aforament i públic assegut, vigents durant aquests mesos difícils per la música en directe.
Les cançons a posteriori les ha mesclat David Rosell (Can Pardaler) i masteritzat Juanjo Muñoz (Catmastering). Pel que fa al DVD, el vídeo ha estat muntat i editat per Francesc Pons i Albert Mir, i finalment masteritzat per Platea Films.

Discografia

Ho saps que ho sé (2011)
Rock’n’Cresta (2014)
Totes ses deixades són perdudes (2017)
A sa vostra salut (2020)
Un directe diferent (2021)